MIRATGE DE L’ASCENS

La setmana passada, el 12 i 15 d’abril vam poder participar de dues sessions en torn a un mateix concepte, clau per a la superació de la Violència de Gènere. Al llarg de dues sessions l’alumnat de 1r i 2n del CFGS en Promoció per la Igualtat de gènere hem pogut reflexionar sobre les relacions afectivo-sexuals en l’adolescència, i de quina manera podem contribuir, com a futurs i futures professionals, per a que aquestes siguin satisfactòries.

El primer que vam veure van ser les investigacions realitzades sobre el Miratge de l’Ascens, de la mà d’Esther Oliver, investigadora de CREA i professora de la UB. Aquest concepte te a veure amb la sensació de les noies quan tenen algun tipus de relació amb nois que estan considerats atractius, però que tracten malament a les noies. Creuen que seran més ben vistes en el seu entorn i seran, doncs, més atractives. És un miratge perquè les investigacions demostren que passa just el contrari, tenen pitjor imatge.

Davant d’aquesta situació es fa clara la necessitat de la socialització preventiva des de ben aviat, ja en la primera infància, fomentar les amistats entre noies i les noves masculinitats, i parlar sobre aquests temes, amb sinceritat i claredat.

Conèixer investigacions com aquestes, amb reconeixement internacional, resulta clau per a saber on enfocar la mirada com a professionals i anar a les arrels de les situacions.

A la segona part, la Patricia Melgar, professora de la UdG i secretaria de la Plataforma contra les Violències de Gènere, ens va presentar el documental sobre Nagore, i posteriorment al visionat ens va resoldre els dubtes que hi teníem al respecte.

La Nagore era una noia que va ser assassinada a mans d’un noi amb el que va tenir una trobada esporàdica. La Nagore ens recorda el perquè estem fent aquest cicle, per què dediquem hores a debatre, a pensar i veure quines són les millors maneres de poder contribuir a l’erradicació de la violència masclista.

 

El més important que senyalen les investigacions no és amb quantes persones s’està, ni quines relacions es tenen, sinó amb qui es manté aquestes relacions. És a dir, qui resulta atractiu, per què ho resulta i com es comporta. Per tant, d’això dependrà que les relacions siguin o no lliures de violencia, i d’aquí hem de partir com a professionals.

 

Marina A (2n TPIG)

Calendari

Mes anterior Juliol 2018 Proper mes
L M X J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Enllaços directes

 

 


 


 Twitter


Instagram