XERRADA MIQUEL MISSÉ, SOCIÒLEG I ACTIVISTA TRANS

El dia 4/04/2016 va venir a fer una xerrada Miquel Missé, sociòleg i activita trans,  a l’alumnat del CFGS Promoció d’Igualtat de Gènere.

Primerament ens va explicar el context en el que ens trobem socialment i els diferents discursos que hi ha actualment sobre els comportaments que tenim homes i dones i que fan referència al binomi gènere- sexe.

Norma “Heteronormativitat”

Exclusió

Sexe

Mascle

Femella

Persones intersexuals

Identitat de gènere

Home

Dona

Persones Transexuals

Expressió de gènere

Masculí

Femení

Homes femenins, dones masculines, transvestís, drags

Referencia sexual

Hetero sexual

Gais, lesbianes, bisexuals, intersexuals, asexuals, pansexuals...

 

Ell principalment pretén visibilitat al col·lectiu trans. Per fer-ho ens va presentar “l’EspaiTrans”, lloc de coneixença de persones trans  i “Cultura Trans” a la ciutat de Barcelona,  que és un projecte activista per donar visibilitat trans. Creu que no s’ha d’intentar amagar el fet de ser una persona trans sinó tot lo contrari, ell comenta que mai arribarà a ser un home, però es un home trans i es sent molt orgullós de ser-ho.

També ens va donar a conèixer les persones que, al llarg de la historia, han parlat del tema i han fet progressos per la transexualitat.

Finalment ens va fer reflexionar sobre la incògnita social de que en tot moment les persones necessitem saber i catalogar de quin gènere som: És una dona o un home? Això en tot moment ens fa qüestionar-nos què passaria si no existissin els dos gèneres tan marcats i poguéssim ser senzillament persones.

Alba L i Daniel R (1r TPIG)

 

Calendari

Mes anterior Juliol 2018 Proper mes
L M X J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Enllaços directes

 

 


 


 Twitter


Instagram