Celebració del 8 de març a l'institut Can Vilumara

 

La setmana del 7 a l'11 de març ha estat plena d'esdeveniments al voltant del dia 8 de març i els esdeveniments que ens apropen a la feina per a la superació de la desigualtat de gènere.

 

L'institut Can Vilumara és l'únic centre públic de Catalunya que acull el CFGS Promoció d'Igualtat de Gènere des de 2014. El grup de 1r de l'esmentat cicle va preparar els actes commemoratius d'aquesta data i la celebració a l'institut va ser el dia 9 de març.

 

Es va organitzar el 1er concurs de fotografia, còmic, curts i relats  INS Can Vilumara per la igualtat, que va comptar amb un jurat d'excepció encapçalat per  la Mariví Mur, cap de Secció del Centre d'Atenció i Informació de la dona. Tant els relats com els curts i les fotografies presentades eren de molt interès i van estar guardonats amb 3 premis i 2 reconeixements.

 

També es va organitzar una obra de teatre amb la que es va documentar la lluita de les dones per la igualtat a través del 8 de març. L'essència de l'obra va estar en la recuperació de la nostra fàbrica per donar vida als telers i passadissos amb les treballadores en lluita, inclús amb algunes teles fabricades en ella. Una fita molt emocionant.

 

Els actes van tenir lloc al matí i la tarda, aprofitant l'hora de dinar per veure la pel·lícula La noia danesa que ens va fer apropar a altres desigualtats que cal observar.

 

Finalment, ens queda felicitar a tot l'alumnat i el professorat participant, molt especialment al grup de 1r de Promoció d'Igualtat de Gènere per la seva magistral organització.

 

Volem destacar i agrair, també, l'aportació de diferents empreses i organitzacions sense les que no hauria quedat tan bé l'obra de teatre:

  • Màquina de fum: Escola d'Actors de Barcelona

  • Davantals: Hotel El Bosque - Madrid (Empresa Chateauform)

  • Teles: Géneros de punto TREISS S.L.

     

Tothom hem gaudit i hem aprés algunes coses més del nostre institut i del 8 de març. 

Calendari

Mes anterior Agost 2018 Proper mes
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Enllaços directes

 

 


 


 Twitter


Instagram